Lisätietoja

 

Jokaisessa rakennuksessa on tiloja, missä ei ole ikkunaa: kylpyhuone, eteinen, halli, toimistotila.

Tilat voivat tuntua pimeiltä, ikäviltä ja elottomilta.

Valotunneli, nk. päivänvalojärjestelmä, kerää päivänvaloa kupoliin ja vie sen heijastavan putken / tunnelin kautta valoprismaan, joten huoneeseen tulee aitoa päivänvaloa.

Joissain kupolimalleissa on uria, toisissa malleissa ei, nk. Raybender.

Urat aikaansaavat sen, että valonsäteet taipuvat alas kupoliin ja tunneliin riippumatta siitä, missä kohtaa taivasta aurinko on.

Kannattaa valita mahdollisimman tehokkaasti heijastava heijastava valotunneli, jotta huonetilaan tulee paljon valoa.

On olemassa myös kupolittomia valotunneleita, jotka ovat kuin kattoikkuna, joka kerää valoa vain silloin kun aurinko on suoraan yläpuolella. Toisissa valotunneleissa on kupoli sekä kattokupu, jotka antavat parhaimman tuloksen eivätkä ole niin herkkiä lumelle, joka muuten voi peittää valotunnelin.
Päivänvalo saa ihmisen tuntemaan itsensä pirteäksi ja iloiseksi. Miksi valita pimeä huone, kun on mahdollisuus saada ilmaiseksi päivänvaloa joka päivä?

Valotunnelin asentaminen vaatii jonkin verran tietoa ja osaamista, joten on suositeltavaa käyttää ammattitaitoista asentajaa.
Kustannushan on kuitenkin kertaluonteinen – asennuksen jälkeen ei tarvita huoltoa tai sitä tarvitaan todella vähän. Takuu on yleensä useita vuosia eikä useimmissa valotunneleissa ole lainkaan liikkuvia osia.

Sisällä valotunneli näyttää tavalliselta valaisimelta mutta valtava ero on siinä, että se antaa aitoa päivänvaloa.

  No Responses to “Lisätietoja”